5 שעות בגן עדן

"פעם", כשהיינו קטנים יותר, במפגשי כיתה של כיתות ד' ה', ו' ,
לבושים יפה, מרוגשים מהמפגש, היינו משחקים "5 דקות בגן עדן"…
היינו מזמינים זה את זו, או זו את זה,
מתרחקים מעט מהמולת הכיתה
ומדמיינים יחד, ש ל- 5 דקות אנחנו מוגנים מהכול, ופנויים מהכול
ויכולים לספר הכול…
זה היה המקום המוגן שלנו להגיד , לרוב בפעם הראשונה, אני אוהב/ת אותך…

והאין זה לא באמת גן עדן?
מקום מוגן ופנוי ורווי באהבה…

התבגרנו מאז…הזמן, והשינוי המתמיד של החיים, הביאו אותנו עד כאן…
זיכרוננו אולי בוגד בנו לעיתים- ושוכח,
אבל הלב- זוכר הכול…
רק צריך להעיר אותו לרגע, לתת לו מקום, והוא כבר שם..

גם בזה הבישול יודע לתמוך.
בלעורר את הלב לרגע, ולתת לו מקום פנוי מוגן ולגיטימי לבטא את עצמו.
רבים מאיתנו שאוהבים לבשל, יודעים לספר, שזמן הבישול הטוב ביותר הוא,
כשמבשלים בכוונה אוהבת, ברצון לפנק ולענג מישהו או מישהם…
והעונג, הפינוק הנעים, והאהבה הנובעים מהלב המכוונן
זולגים אל תוך חומרי הגלם, מתערבבים ומכוונים את הבישול שלהם
ולבסוף נימסרים, עטופים, גלויים/חבויים בתוך התבשיל…
טעם גן עדן…

סדנאות 5 שעות בגן עדן מתקיימות בד"כ במטבח שבבית שלי לקבוצות של 4-8 משתתפים.
הסדנא מיועדת לחובבי בישול מיומנים ולחובבי תירגול באשר הם.
בסדנא נשים דגש על בישול בתשומת לב, על התעוררות הלב, ועל השילוב שבינהם.