אפייה עם בצק שמרים

יש אנשים שמפחדים מאפיה עם בצק שמרים – ויש כאלה שהיו בסדנת אפיה…

הסדנא מתחילה בהסבר מעמיק לגבי חומרי הגלם העיקריים בתהליך, סוגי קמחים, וסוגי שמרים ומחמצות. לאחר שנחשוף לפניכם את עיקרי הדגשים בעבודה נכונה עם שמרים, ובהתאמת סוגי הקמחים והתוספות השונות לתהליך הכנת בצק שמרים איכותי, נוכל להתחיל לעורר, ללוש, להתפיח, לרדד, לעצב צורות לחמים ולחמניות, לאפות, לצנן, למרוח – ולזלול…

  • לחמים ,ולחמניות ממספר סוגי קמחים ותוספות
  • לחמניות קמח מלא עגבניות מיובשות ושמן שומשום, לחמניות רוזמרין, לחמניות שיפון ופקאן , לחם 2 סוגי זיתים
    לחמניות בצל וקארי, לחמניות שומשום ופרג
  • פוקצ'ה פטרוזיליה שום בטופינג ירקות אנטיפסטי
  • ביגל אמריקאי קלאסי
    (התמונה שייכת לאחת הכתבות שלי בעיתון "דרך האוכל" – בתמונה לחם עגבניות ורוזמרין)
לחם עגבניות

תמונה מתוך כתבה של ערן ירוחם בעיתון "דרך האוכל"