לבשל למשפחה

"לבשל למשפחה"- 5 מפגשים שירעננו לכם את המטבח, ואת החשק לבשל

שיעור ראשון: דגשים בבניה נכונה של מטבח – שטחי עבודה, שטחי אכסון, וציוד – בהתאם למנות ולכמויות שיוכנו לרוב. חשיבה רוחבית והכנות מוקדמות של בישול יומי ושבועי. הענקת משמעות ושימחה דרך הבישול והזנת המשפחה. כניסה ושימוש נכון של מאגרי ידע גסטרונומים.
החלק המעשי- חופשי – כול משתתף יבשל מתכון שמייצג את המטבח שלו, ומתכון אחד שלי…

שיעור שני: בשר. חשיבות תזונתית, וסקירת המגוון הקיים של בקר, עופות, ודגים בשוק. קנייה נכונה וכלכלית של סוגי הבשר השונים. התאמת שיטות בישול לסוגי הבשרים השונים, ושימוש נכון של הבשרים בתפריט השבועי. הכנה ושימוש בצירים שונים.
החלק המעשי – נבשל מנות מייצגות לכול שיטות הבישול מכול סוגי הבשר.

שיעור שלישי: ירקות. חשיבות תזונתית והכרות עם קבוצות הירקות השונות. ניצול תזונתי וגסטרונומי נכון לכול קבוצה. הכרות עם שיטות בישול שונות והתאמתם לירקות השונים.
בישול לבן – בישול ירוק .
החלק המעשי – נבשל מנות מייצגות לכול שיטות הבישול מכול סוגי הירקות.

שיעור רביעי: פחמימות וקטניות. חשיבות תזונתית של פחמימות ריקות ומלאות. היכרות עם מגוון מייצג רחב של פחמימות וקטניות. דגשים לבישול וניצול תזונתי נכונים כקבוצה. שילובים בריאים וטעימים של הפחמימות והקטניות בתפריט השבועי.
החלק המעשי – נבשל ונאפה מנות מייצגות עם נציגים של קבוצה זו.

שיעור חמישי: ניפגש בשמחות… איך להתכונן נכון לבישול לאירועים מיוחדים, קטנים וגדולים.
בניית תפריט, הערכת כמויות, מגוון ושפע מול תקציב ועוד. סוגי תפריטים והגשה לאירועים שונים. אסתטיקה הגשה ועיצוב.
החלק המעשי – נבשל מנות מייצגות לצורות האירוח השונות ו"נפתח שולחן" לסיום הקורס…