סדנה גלילית עם נועם קורן

אמרו לכם שאין דבר כזה מטבח ישראלי? אז אמרו…

בארץ הגליל צמח לו במאה השנה האחרונות מטבח גורמה ששייך רק לנו.
בצלחת הגלילית התחתנו מאכלי הישוב הישן של צפת וטבריה ביחד עם טעמי הכפרים הערביים, התערבבו ניחוחות המרווה והרוזמרין עם יינות בוטיק של יקבים בסגנון צרפתי. טעמים של טחינה, סילאן, שמן זית איכותי, דובדבנים ועשבים טריים, העגל והטלה, לצד בצק הפילו. פיוז'ן של אשכנזים ומזרחיים, ערבים ויהודים, מודרני ועתיק, צרפת וירדן. זה האוכל שלנו והוא הכי טעים שיש.

הסדנה מועברת על ידי שף נועם קורן אשר גר בגליל שנים רבות ושימש כשף וקונדיטור במיטב המסעדות והמלונות הגליליים ("מוסקט", מלון"מצפה הימים", מלון "כנען ספא").

תפריט הסדנה:

  • כבדי עוף בדובדבנים ויין בניחוח בלסמי
  • עוף ממולא בסולת, מנגולד ושקדים בזיגוג סילאן ושום
  • קציצות טלה במרווה ולימונים כבושים
  • קישואים ממולאים בבורגול ועשבי תיבול ברוטב רימונים
  • טנזיה של פירות יבשים על מצע של פריקי חיטה מעושנת
  • סינייה בקר וחצילים בטחינה ועגבניות
  • סלט סלק ותפוחים ירוקים במייפל ולימון
  • פרחי פילו במילוי תמרים ואגוזים

ועוד…