סדנה הודית של נועם

נפתח חלון אל המטבח ההודי על דקויות הטעמים, הצבעים העזים ויתר מכל – אומנות התיבול.
הודו היא מקורם של רוב תבליני העולם ותרבותה הביאה את השימוש בהם לכדי אומנות.
המסע שלנו ילווה בשלל סיפורים רציניים ומשעשעים על תת היבשת המיוחדת הזו.
יחד נבשל ארוחה הודית מסורתית בשרית, אשר תכלול את מנות הדגל של המטבח ההודי מסמוסה ועד המלאי קופטה, מהדאל ועד הצ'יקן טיקה.

תפריט הסדנה:

  • שאהי קורמה – קדירת דלעת ופרחי כרובית ברוטב קארי עשיר
  • ג'הירה צ'אוול – אורז בסמטי בזרעי תבלינים וירק
  • סמוסה טלה – כיסוני בצק משולשים ופריכים במילוי בשר טלה ועוף ואפונת גינה
  • לנקה מורגי – נתחי עוף עסיסיים מבושלים בחלב קוקוס
  • צ'יקן טיקה מסאלה –עוף בתערובת טיקה אדומה
  • מלאי קופטה – כופתאות תפוחי אדמה אגוזי קשיו וצימוקים ברוטב עגבניות.
  • דאל קשמירי – נזיד עדשים שחורות ברוטב תמרהינדי מתקתק
  • אלווה – קינוח של סולת וצימוקים בניחוח קינמון והל