סדנה לחנוכה

חנוכה בפתח. זיכרונות ילדות של נסיעת אחר הצהריים לדודים, להדלקת חנוכייה.
חושך מוקדם של שעון חורף, כביש מלא מהמורות , וגשם חזק מסביב. וקר. סוף דצמבר בירושליים…
חנוכיות ראשונות מאירות חלונות שטיפות אדים מחליקות עליהם.

הכניסה לבית הינה רצף של היפוכים מהדרך אליו.
הבית חם, מואר, מלאה ברעש ילדים ומבוגרים ששמחים להפגש
ובעיקר- מלא בריחות של חנוכה.

ריח של מטוגנים מתוקים, בכול מקום שניפגשתי איתו בעולם,
החזיר אותי תמיד לחווית החום המשפחתי החורפי המתוק.

ואחרי כל הפתיח הפיוטי הזה- מה מבשלים?…

  • סופגניות ביס מושלמות במילוי ריבה, קרם חלווה, וקרם פטיסייר
  • גולאב ג'אמון – כדורי מעדן הודי בסירופ סוכר ומי ורדים עם הל
  • צ'ורוס – בצק רבוך מקסיקני
  • סיגר במילוי פקאן מסוכר ופירות יבשים

וגם כמה לביבות:

  • לביבות בטטה- מנטה- טחינה ורוטב מנטה קרם קוקוס
  • לביבות עדשים ואגוזים קלויים
  • לביבת פירות אורירית