קופאנגן זה כאן

בשבילי, מי ש"חיי על הקו", ומחזיק בבית מקסים באי קו-מאק (שם גם הייתה המסעדה שלי לפני ככה וככה שנים..) זה היה רק עניין של זמן עד שאבנה מטבח חוץ תאילנדי.

ברוב הבתים בתאילנד לא קיים מטבח. לא כמו שאנחנו מכירים לפחות. כולם אוכלים בחוץ כל הזמן. בדוכנים, חנויות טייקאווי, מסעדות וכמובן בשוקי האוכל האינסופיים, ככה שלמעשה, הבישול גם הוא קורה בעיקר בחוץ, בשיטות הבישול הרבות המאפשרות זאת:
גריל, בישול, אידוי, טיגון והקפצה (סטיר-פריי).

בניתי תפריט שמתאים לבישול משותף בגינת הבישול שלנו:

  • טום קא קי – מרק חלב קוקוס פטריות פרגיות ונבטים
  • סלט כרוב, סלט חצילים מאודים, וסום טאם- סלט פפיה ירוקה
  • שיפודי סטה וכנפי עוף בסאמבל – על הגריל
  • תבשיל בקר בקארי אדום
  • פאד תאי, ופאד קאי קאפראוו ( עוף בבזיליקום) – מהוואק
  • שייקים, ומרגריטות ילוו את ארוחת הסיום, ועזרו לאחרונים להגיע למצב תודעתי שמזכיר גם הוא במשהו את קו-פאנגן

פינת הזולה, ציבעי הכחול-ירוק שמסביב, וכמובן האוכל יסבירו לכם גם ש: קו-פאנגן זה כאן