קורס אפייה של בשלנים

קורס זה שם במרכז את הבצק. הכרות מעמיקה עם רכיבי הייסוד, תהליכי ההכנה השונים והאפייה. הקורס נקרא אפייה של בשלנים, כי באמת בבסיסו הוא מלמד אפייה אך נושק יותר לצד של הבישול מאשר לצד של הקונדיטאות.

כול משתתף מבשל את כל המנות – אתם מוזמנים להצטייד בכלים חד פעמיים לאיסוף המנות שייותרו

מערך השיעורים:

שני שיעורים בנושא בצק שמרים:
לחמים, לחמניות, לחמי שאור/מחמצת, פוקצ'ות בייגל'ס ועוד.

בקורס האפייה נערוך הכרות עם סוגי הקמחים השונים, וסוגי השמרים השונים הזמינים לנו. נכין ראשי עיסה לשאור ומבחר מאפי לחמניות להיכרות עם שיטות לישה,עיצוב צורות, דרכי אפייה, ושילובי טעמים.

בשיעור השני נכין לחמי מחמצת, ממרחים, ומאפי שמרים המשלבים מעט בישול:
לחמעג'ון בטופינג בשר בקר עסיסי, באו (מאודה) במילוי גזר פיקנטי, מקלות פריכים של עגבניות
סופגניות ביס במילוי פירה בטטה מתקתק ועוד…

לחם עגבניות

שיעור בצק פריך: קישים וטארטלטים,כיסונים, כעכים ועוד

הכרות עם מגוון בצקים פריכים למאפים שונים, טכניקות עיבוד וכללי אפייה ועבודה נכונים לקבלת מאפים מתפוררים (במובן הטוב של המילה..)

נכין 3 סוגי בצקים בסיסים מהם נאפה:

  • טארטלטים במבחר מילויים (פיטריות, חצילים, אנטיספטי ועוד)
  • עוגיות מלוחות עם צימוקי זיתים, וקעקים עירקים יותר טובים משל "עבדי"
  • מאפה כיסונים טורקי במילוי קרם חצילים

קיש

שיעור בצק עלים ופילו : בורקאס, דוש'ז, סיגארים ועוד
נלמד וניצור בצק עלים קלאסי, נעבור על הדגשים בעבודה עם עלי פילו ובצק עלים, ונכין מספר מנות יחד עם הבצקים: בורקס במילוי עלי מנגולד ובהרט, ובמילוי תפו"א פיקנטי, מאפה בצק עלים במילוי אנטריקוט מוקפץ ביין אדום, מאפה ים תיכוני עם ממרח עגבניות וירקות צלויים, סיגר פילו אפוי במילוי סלט עוף, "סיגר" בקלוואה ומאפה פילו במילוי פטיסייר קרם קוקוס מתוק.

מאפה ים תיכוני

שיעור בצק רבוך-פחזניות ,ומראנגים
הכנה נכונה של המסה לבצק ולמראנג, ואפייה נכונה, נותנים לנו את כלי הקיבול המדהימים ביותר…
נכין פחזניות במילויי "קרמים" שונים של תחתיות ארטישוק וחמוציות, דלעת וזרעי דלעת קלויים, ופטה כבדים עם ריבת בצל סגול. המראנגים יקנחו לנו את הקורס…פבלובה, נשיקות, חיבוקים- ולהתראות בקורסים הבאים…

פחזניות