אנטיפסטי חם של בטטה ברוטב צ'ילי מתוק וקישואים קלויים על האש

לקישואים:
10-12 קישואים קטנים, חצויים לאורך (לא לקלוף!), מושרים ב: שמן זית, פלפל גרוס, מלח דק, מיץ מלימון אחד, חופן עלי נענע קרועים ומעט צ'ילי גרוס.
מעלים את הקישואים על גריל לוהט או מחבת פסים, וצורבים 3-4 דקות לכול צד.
מיד כשמסירים מהאש, מצרפים מהתחמיץ שנישאר, עלי הנענע, ו3 שיני שום קצוצות דק דק.

לבטטה:
700 גר' בטטה קלופה, חתוכה בחיתוך גס – " צ'אנקס'"
מעט שמן קנולה, ומעט שמן זית (2-3 כפות מסוג)
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
כף לא מלאה של שמן שומשום
4 שיני שום ו2 ס"מ ג'ינג'ר קצוצים דק
מלח גס ומעט פילפל לבן

מערבבים טוב בידיים את כול הרכיבים, בתוך תבנית האפיה. אוטמים היטב בעזרת רדיד אלומיניום, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות. מבשלים כ 10-12 דקות, כאשר באמצע הזמן, ובסיומו, משקשקים היטב את התבנית החמה , ומייד סוגרים חזרה את דלת התנור. בתום הזמן, מסירים את רדיד, וצולים עוד 10 דקות. מיד ביציאת המנה מהתנור מוזגים עליה חומץ בלסמי, ולאחר כמה דקות קרור חופן כוסברה קצוצה.