באג'י (תבשיל ירקות בגוון הודי) זריז של ירקות עונה

את המנה הזו ניתן להכין ממגוון עצום של ירקות, כמעט מכולם למעשה. הירקות, קלופים, שטופים וחתוכים גס. מסדרים אותם לפי סדר קשיות, מהירק הקשה ביותר לירק הרך ביותר.

3 תפו"א בינוניים שטופים היטב, ממש מקורצפים, חתוכים גס בגודל בינוני על קליפתם.
3 גזרים גדולים שטופים היטב, ממש מקורצפים, חתוכים גס על קליפתם.
חצי כרובית בינונית מופרדת לפרחים גדולים.
2 זוקיני גדולים, חצויים ל2 ברוחב, ל4 באורך, וללא החלק של הזרעים.
15-20 פטריות שמפיניון קטנות, ללא החלק התחתון של הרגל
בצל אחד לבן ובצל אחד סגול קצוצים דק
4 שיני שום קצוצות דק
3 ס"מ ג'ינג'ר קצוץ דק
כף זירעי חרדל צהוב
מקל קינמון שלם
פלפל שחור גרוס
מעט אבקת צ'ילי או צ'ילי גרוס
מספר תרמילי הל חרוצים בסכין
טיפונת כורכום וכמון וכפית פפריקה מתוקה
מלח
150 מ"ל חלב קוקוס
חופן גדול של עלי נענע
2 שיני שום

מתחילים בטיגון התבלינים השלמים: זרעי חרדל, קינמון, והל. לאחר מספר שניות מתחיל החרדל להתפוקק ואז מצרפים את הבצלים. לאחר תחילת השחמה יפה מצרפים את תפו"א והגזר ומטגנים אותם היטב. מצרפים את פרחי הכרובית וממשיכים לטגן. מערבבים מדי פעם, על מנת לקבל חריכה יפה של הירקות. ממשיכים לזוקיני ולפיטריות. מוסיפים את תבליני האבקה : טיפונת כורכום וכמון וכפית פפריקה מתוקה.

סוגרים מכסה, ומנמיכים מעט להבה, לכ 10 דקות. בזמן הזה מעבדים במעבד מזון:
חופן נענע, שום, ג'ינג'ר חלב קוקוס ומלח לפי הטעם.
לאחר 10 דקות מסירים מכסה, מצרפים את ה"מאסאלה" הרטובה שהכנו, מעלים ללהבה גבוהה ובעזרת ערבוב עדין מצמצמים את הנוזלים, מכסים את הירקות ברוטב שמתהווה ונזהרים לא לשבור אותם יותר מידי… המנה מוכנה כשיש לכם רוטב מספיק סמיך וציפוי יפה של הירקות….