בצק שמרים

קלזונה במילוי חצילים

לבצק:
1/2 ק"ג קמח לבן
20 גר' שמרים טריים או2 כפות שטוחה של שמרים יבשים
1 כפיות סוכר
1 כפות שטוחות מלח
140 מ"ל מים פושרים

לראש עיסה: (תהליך שנועד "לעורר" את השמרים) מערבבים את השמרים עם 100 גר' קמח הסוכר והמים, ומניחים במקום חמים ל- 20 דקות עד לקבלת בועות.
לבצק: מוסיפים את הקמח לאט ותוך כדי ערבוב עד לקבלת בצק סמיך מאוד ואת שאר הקמח תוך כדי לישה לקבלת בצק יבש, וגמיש. מניחים להתפחה ראשונה כשעה ( עד שהבצק מכפיל את נפחו) . מאגרפים, לשים ומניחים להתפחה שניה.מחלקים לכדורים מרדדים כל כדור לעיגול בעובי כ-1/2 ס"מ. מברישים את השוליים בביצה טרופה. מניחים כמות נדיבה של מלית על צד אחד של העיגול, ומקפלים את הצד השני של העיגול מעל תוך כדי מתיחה קלה של הבצק, כך שנוצר כעין סהר. מהדקים את השוליים לאטימה, מקשטים אותם בגב של מזלג, ומשהים להתפחה כ-10 דקות. מברישים בשמן-זית ואופים כ-15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב שחום.

מילוי בשר וחצילים:
1/2 ק"ג בשר טחון
1בצל גדול קצוץ
1 שיני שום
1חציל

מטגנים קלות את הבצל מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד להשחמה. את החצילים פורסים לקוביות מזלפים שמן זית, מלח גס, עשבי תיבול מיובשים ואופים בתנור עד להשחמה. מערבבים את שתי התערובות וממלאים את הקלזונה.

סימבוסק בחימס – סמבוסק במילוי חומוס

לבצק:
1/2 ק"ג קמח לבן
20 גר' שמרים טריים או כף שמרים יבשים
כף סוכר 1/4 כוס מים פושרים
50 גר' מרגרינה מומסת
כוס מים פושרים ( בנוסף )
חלבון להדבקה שמן עמוק לטיגון

מעוררים את השמרים בעזרת 1/4 כוס מים פושרים סוכר ומעט קמח. מוסיפים את שאר המרכיבים ( לאחר כ 20 דקות כאשר ישנן בועות יפות של תסיסת השמרים ) ולשים לבצק חלק ורך. מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח ( כ 40 דקות ) ומרדדים לעלה בעובי של 1/2 סמ'. צרים עיגולים בעזרת כוס או כלי עגול אחר, מניחים כף מהמילוי, מושכים קצוות בחלבון טרוף, וסוגרים לצורת חצי ירח. מניחים להתפחה נוספת של 20 דקות, ומטגנים בשמן עמוק בטמפ'

למילוי:
2 כוסות גרעיני חומוס רכים ( אפשר מקופסא או כאלה שעברו השריה ובישול )
בצל גדול קצוץ דק
3 כפות שמן סויה
3 שיני שום קצוצות דק
2 בצל ירוק ( רק החלק הלבן) קצוצים דק
כפית כמון,
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
1/2 כפית בהרת
1/2 כפית פפריקה חריפה או 1/4 כפית צ'ילי יבש גרוס
4 כפות מים.

מטגנים את הבצל בשמן עד תחילת הזהבה. מוסיפים את הבצל הירוק ( החלק הלבן) ואת השום, ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים תבלינים ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים את החומוס ומים וממעכים ומחית אחידה ורכה.
מצננים היטב לפני המילוי.

בריוש "זריז" עם נטיפי שוקולד

ל – 500 גר' קמח:
3 ביצים
200 גר' חמאה רכה, אך לא נוזלית!
4 כפות סוכר
חצי כוס חלב פושר
קמח לעיבוד הבצק – כפי שנידרש
25 גר' שמרים טריים או כף שמרים יבשים.
מכינים את ראש העיסה יחד עם החלב והסוכר.
מוסיפים לראש העיסה את הקמח, הביצים-טרופות, והחמאה , ולשים לבצק חלק ( ורטוב ) ומשהים להתפחה ( אפשר עד לילה – במקרר ). מוציאים אויר, מוסיפים את נטיפי השוקולד ומעבדים לבצק . צרים לחמניות (בצורה המסורתית, לבריוש צ'ופציק של בצק בכיפת הלחמניה) של 50-70 גר'. אופים בחום של 190 מעלות 3 דקות, מנמיכים ל- 165 מעלות לעוד 10-12 דקות.

אל תשכחו לצפות במתכון הוידאו שלי לפוקצ'ות אישיות בטופינג ירקות אנטיפסטי ומוצרלה.