טאליאטלה ברוטב בולונז וודקה

לבצק הפסטה:
800 גר' קמח לבן
8 ביצים טרופות
כפית מלח שטוחה
4-3 כפות שמן זית

לפסטה: מעבדים את הקמח הביצים המלח ושמן הזית לבצק רך. ומניחים עטוף בניילון לחצי שעה . פותחים לעלים ארוכים , 2 מ"מ עובי , במכונה (הסבר מפורט בסדנה), חותכים חלקים של 25 ס"מ, מקפלים לאורך בקיפולים של 2 ס"מ, ופורסים ברוחב של 2 ס"מ. פותחים לאיטריות, ומניחים לייבוש עד לבישול. מבשלים את הפסטה 2-3 דקות בסיר עם מים רותחים, ומגישים עם הרוטב.

לרוטב בולונז וודקה:
1 ק"ג בשר בקר טחון
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
8 עגבניות, חלוטות קלופות ונקיות מגרעינים
100 גר' רסק עגבניות
1/2 ליטר ציר בקר/עוף
ריחן , קורנית, ועלה דפנה
מלח ופלפל שחור גרוס
½ כוס וודקה

מטגנים בשמן זית, ע"ג להבה נמוכה, את הבצל מס' דקות. מוסיפים את השום כשהבצל מוזהב קלות, מטגנים דקה נוספת ומעלים ללהבה הגבוה ביותר. מוסיפים את הבשר ומטגנים כרבע שעה . מערבבים מדי פעם, מאדים את כל הנוזלים ומשחימים את הבשר. מוסיפים את העגבניות הקלופות, ומבשלים 5 דקות לריכוך העגבניות. מוסיפים את רסק העגבניות עשבי התיבול הציר, והתבלינים, מכסים ומבשלים ע"ג להבה בינונית, בסיר מכוסה, כ – 30 דקות, בוחשים מדי פעם. מסירים מכסה ומבשלים עוד כ – 20 דקות. מסירים את עשבי התיבול, ומתקנים טעמים. את הוודקה מוסיפים ממש לפני ההגשה, כ ½ כוס , מערבבים היטב, ומגישים יחד עם הפטוצ'יני.