טארט שוקולד

בצק פריך מתוק
300 גרם קמח
150 גרם חמאה
80 גר' אבקת סוכר
1 ביצה טרופה
מספר כפות מים קפואים

סוכר, גרד לימון, מקל וניל, תבלינים – לקלתית מתוקה
(מלח ותבלינים לקלתית מלוחה)

מערבבים את החומרים היבשים ( קמח תבלינים ותוספות ) לתערובת הומוגנית. מוסיפים את החמאה ( רכה לעבודה בידיים, קשה יותר לעבודה במיקסר ), ומערבבים לקבלת פירורי בצק. מוסיפים ביצה ומי קרח, ומאחדים לבצק . עוטפים בניילון ניצמד, ומעבירים למקרר למינימום – 40 דקות. מרדדים לעלה בעובי ½ ס"מ ולסדר בתבנית 24-26. לאפות בתנור שחומם מראש ל 180-190 מעלות, כ –15 דקות.

מילוי שוקולד
300 מ"ל שמנת מתוקה
400 גר' שוקולד מריר
2 ביצים
40 גרם חמאה
50 מ"ל חלב

מרתיחים שמנת, מוסיפים שוקולד, מורידים מהאש ובוחשים עד להמסה מלאה.
מוסיפים חמאה, וממיסים. מוסיפים חלב וביצים טרופות, מעבירים לקלתית האפויה, ומקפיאים. יש להוציא מהמקפיא כ- 15 דקות לפני הפריסה.