כנפי עוף ברוטב חמוץ מתוק

כנפי עוף נקיות וחצויות
4 שיני שום ממועכות וקצוצות
¼ כוס sambal oelek
2 כפות דבש
2 כפות רוטב סויה כהה
2 כפות סוכר חום/מירין
2 כפות שמן סויה

לרוטב sambal oelek:
2 פלפלוני צ'ילי אדומים, 2 שיני שום, כף של עשב לימון קצוץ, ¼ כוס חומץ אורז, בצלצל שלוט אחד, מלח לפי הטעם. לעבד את כול החומרים לרסק אחיד.

לערבב את כול החומרים למשרה, לערבב פנימה את כנפי העוף לפחות לשעה (עדיף למשך לילה). לסנן את השוקיים מהמרינדה ולהניח על רשת אפיה מעל לתבנית. למקם תבנית מלאה מים בתחתית התנור. להבריש את הכנפיים בשארית המרינדה. לצלות בחום גבוה (210 מעלות) רבע שעה, לקבלת כנפיים מושחמות, ניתן להעלות גם על הגריל.