כרובית אפויה בטחינה

פרחי כרובית מופרדים – מכרובית בינונית אחת
כוס טחינה ירוקה- מעט סמיכה

מטגנים את פרחי הכרובית עד להשחמה, ומעבירים לנייר סופג.
לבישול בריא מאדים את פרחי הכרובית כ 20 דקות.
מסדרים בתבנית, יוצקים מעל את הטחינה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ל 10-12 דקות עד להשחמה יפה.

לטחינה ירוקה:
מעברים במעבד מזון: חופן עלי נענע, חופן עלי פטרוזיליה, 2-3 שיני שום, מלח דק, פלפל גרוס וטיפונת כמון. מעבדים דקה ומוסיפים מיץ מלימון אחד. מעבדים שוב, ומוסיפים 3/4 כוס טחינה גולמית, ומים קרים מאוד בהזלפה איטית עד לקבלת הסמיכות הרצויה.