מרק עגבניות מוקרם

2 ק"ג עגבניות בשלות קלופות , ללא גרעינים, וקצוצות
2 בצלים בינוניים קלופים וקצוצים
2 שיני שום קצוצות
שמן זית לטיגון
כוס יין אדום וטוב
1.5 ליטר ציר עוף
כ- ½ כוס שמנת מתוקה
מלח , פלפל שחור, ושבבי צ'ילי לפי הטעם

לטגן בצל על שמן זית עד הזהבה, להוסיף שום קצוץ ולטגן עוד 2 דקות.
ב"שלוקים" קטנים, להוסיף יין אדום תוך כדי גרוד התחתית, וצמצום היין.
להוסיף את העגבניות הקלופות, ולאדות מס' דקות תוך כדי ערבוב.
להוסיף את ציר העוף, להביא לרתיחה, ולבשל עוד מס' דקות (כשהסיר ללא מכסה).
לטחון היטב (בפודפרוססור או במוט טחינה). לתבל , להוסיף את השמנת ולהוריד מהאש.
אפשר ליהנות ממרק זה גם כשהוא מוגש קר.