ריזוטו פטריות יער

250 גר' פטריות יער
1/2 ק"ג אורז ארבריו ( אורז לריזוטו )
מעט שמן זית לטיגון
1 בקבוק יין לבן
בצל לבן קצוץ דק
2 עלי דפנה וקורנית
4 שיני שום
2 גבעול סלרי קצוץ גס
2 גזרים פרוסים
ליטר וקצת של מים
2 בצלים אדומים קצוצים דק
10 שיני שום קצוצות
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק
100 גר' שקדים פרוסים וקלויים בתנור או ע"ג מחבת

להכנת הציר: מחממים בסיר שמן זית ומטגנים את הבצל הלבן וארבע שיני שום עד הזהבה. מוסיפים את הגזרים הפרוסים ואת הסלרי, ונותנים להם להזיע מעט. מוסיפים מעט יותר מליטר מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 20 דקות למיצוי טעמים, ומשתמשים לריזוטו ( בהמשך המתכון ).
את הפטריות מקפיצים בנפרד על שמן זית, כ 3 דקות , עד לתחילת ריכוך, ומצננים. הפטריות יצטרפו לריזוטו בסוף תהליך הכנתו.

להכנת הריזוטו: מחממים ¼ כוס שמן ומטגנים את שאר השום – קצוץ, ואת הבצל האדום עד לשקיפות. מוסיפים את גרגירי האורז ומערבבים כ – 2 דקות כך שיהיה חם ומצופה כולו בשמן.
מעבירים לאש נמוכה, מוסיפים את היין ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שכול היין נספג.
מוסיפים לסיר האורז ½ ליטר ציר ובוחשים עד לספיגת כול הנוזל, חוזרים על פעולה זו עד לקבלת אורז רך, עם ½ הליטר השני בסיום ספיגתו (כל הזמן תוך כדי ערבוב !) בודקים תיבול ומסירים מהאש. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הפטריות המטוגנות, והשקדים הקלויים, בוחשים בעדינות, ומגישים.