תבשיל ירקות גינה ותרד

ארטישוק ירושלמי מקולפים וחצויים
1 ק"ג תרד שטוף ומסונן
3 בצלים לבנים פרוסים לשמיניות
שעועית ירוקה/צהובה חתוכה ל 5 סמ'
שמן זית לטיגון
פלפל שחור מספר זרעי שומר, זרעי כוסברה וזרעי כמון – קלויים וכתושים יחד

מטגנים בסיר גדול את הבצלים עד תחילת הזהבה ומוסיפים את הארטישוק הירושלמי והתבלינים הכתושים.
ממליחים ומוסיפים את התרד. הנפח הגדול של התרד נעלם תוך דקה או שתיים, תוך כדי בחישה וקבלת נפח נוזלים גדול. מוסיפים את השעועית, מערבבים ומכסים עד לריכוך הארטישוק הירושלמי. מסירים מכסה ומצמצמים נוזלים לרוטב סמיך.