סדנאות בישול     074-7020780 
 habishul86@gmail.com
לפרטים נוספים, הרשמה טלפונית,
ולכל שאלה ועניין ניתן להתקשר
בין השעות 09.00-19.00
למשרד: 074-7020780
סדנאות לחברות ולקבוצות  |  שוברי מתנה  |  מבצעי החודש  |  
דף הבית >> קורס בישול בשרי

קורס בישול בשרי - 8 שיעורים שיגלו לכם הכול על בישול מנות בשר שונות

קורס זה אמנם שם במרכזו את השימוש הנכון בסוגי הבשרים השונים הסובבים אותנו, בקר-עופות-ודגים, אך למעשה זהו קורס בישול שייתן לכם תשתית גסטרונומית טובה מאוד לכלל ההתנהלות שלכם במטבח. מעבר לחלק הבשרי העיקרי בקורס, נילמד איך לבשל ולשלב לצד מנות הבשר סוגי תוספות סלטים ומאפים ואיך ולהרכיב תפריטים מגוונים, בריאים וטעימים...אותן כמובן ניסעד בסיומה של כול סדנת בישול.

 מגוון גדול של מתכונים מיושם בכול שיעור על ידי המשתתפים.
כיתות מצומצמות של 8-10 משתתפים !!!

 

שיעור מס' 1 – יסודות ראשונים
סידור סביבת עבודה, עבודה נכונה עם סכינים, חיתוכים בסיסיים, והכנת צירים חומים ולבנים.
הכרות עם רשימת "שיטות הבישול" ,והתמקדות ב 2 שיטות – הקפצה/טיגון במחבת,
בישול בנוזלים ( בישול ירוק, בישול לבן ) בכיריים ובתנור.

 שיעור מס' 2 – בעלי כנף
נלמד עלי סוגי בעלי הכנף הזמינים לנו בשוק המקומי  . שיטות חלוקה ראשוניות ומישניות,
הכרת חלקי הפנים והשרירים המיועדים לבישול, והפנייתם לשיטות הבישול השונות. נכין ציר עוף
נילמד 2 שיטות להסמכת רטבים, ונתרגל שיטות בישול נוספות: צליה יבשה, אידוי, ובישול בתנור.
 
שיעור מס' 3 – בקר, בישול קצר
חלקו של הבקר בקורס, מתחיל בהרצאה מעמיקה אודות רמות האיכות בבקר, מונחי ייסוד כמו שייוש, יישון, רמות צליה, חלוקת הבקר לנתחים והכרות עם מאפייני כל נתח, ושיטות הבישול המתאימות לו. בשיעור הראשון נתרכז בנתחים מהירי הכנה, ובשיעור השני בתבשילים ארוכים וב"משחקים עם בשר טחון"...בשלב הבישולים נעבור דרך מנות דגל מפורסמות בעולם גסטרונומי...
 
שיעור מס' 4 – בקר, בישול ארוך
תבשילי קדירה, צלי ואסאדו, ו"משחקים עם בשר טחון" : קציצות ברוטב, המבורגר, סנייה ועוד.
 
שיעור מס' 5 – דגים
נעבור בייסודיות על סוגי הדגה הזמינה לנו מהים, מהברכה, ומהיבואנים. נילמד כיצד לזהות סחורה טרייה ואיכותית, וכיצד לנקות, לפלט ולהכין את הדגים לקראת בישולם. נילמד מגוון שיטות בישול רחב להכנת דגים ומעבר לשיטות הבישול שלמדנו עד כה נתמקד ב-  עישון, קדרות מהירות, ותחמיצים .
 
שיעור מס' 6- תוספות : פחממות ירקות וקיטניות .
פחממות, קיטניות, וירקות , באינסוף שיטות בישול וטעמים. נלמד איך לעבוד עם מגוון חומרי הגלם שנימצאים תחת הכותרת תוספות. אורז, תפו"א, קינואה, בורגול, פריקי, עשבי תיבול,עולם הירקות והפירות - איך לארגן למנה העיקרית ליווי מוצלח לארוחה טעימה ומאוזנת!

 
שיעור מס' 7 - תוספות : אפייה - אפייה בבצק שמרים , פריך, עלים , סיגר, ופילו.
איך לשלב אפייה עם מנות בשר, או כתוספת לארוחה בשרית : לחמעג'ון, כיסונים מאודים,
עלי סיגר במילוי כבש, דושז, ועוד ועוד... מאפייני הבצקים השונים, ייצור ואפייה נכונים, דגשים חשובים למאפים שיהפכו לכם את המטבח לחגיגה אמיתית..
 
שיעור מס' 8 - ארוחת סיום
 ארוחת 4 מנות גורמה –כל משתתף יכול להזמין אורח כבוד.

אלה רק חלק מהמנות שיילמדו במהלך הקורס :...

                                 שוקיות עוף במילוי חומוס ועגבניות פיקנטי מוגש על גבי תבשיל בורגל גס ופירות יבשים

"פאד תאי" של חזה עוף וירקות מוקפצים בניחוחות תאילנד

"ראפ" סלט עוף צלוי באיולי וצ'טני מנגו


"מעורב ירושלמי" על סלט חומוס חם ופוקצ'ה טריה

קורדון בלו מילאנזי- כיס חזה עוף במילוי פסטו פרושוטו עגל וחלבוני ביצה לצד פסטה פסטו טרייה

צלי עוף וירקות שורש בתנור

 קרפצ'ו שפיץ צאך צרוב במעטפת תבלינים וסלט ירוק בניחוח טרופי

רוסטביף קלאסי  ואספרגוסים ברוטב דמי גלאס

שיפודי אנטרקוט במרינדת אננס פיקנטית בליווי צ'יפס סלק עם איולי צ'ילי מתוק

"שבלולי סינטה"- שיפודי סינטה ופטריות מוגשים על קרם סלרי

ביף בורגיניון - תבשיל קדרה ביין אדום וירקות שורש

מאסמן קארי של בקר ותפו"א - תבשיל קדרה אינדונזי בחלב קוקוס ובוטנים בליווי אורז בניחוח לימוני

רגו סיציליאני ופסטה רחבה טריה ( פאפארדלה )

המבורגר קלאסי של מכסה אנטרקוט והום פרייז  במיונז בייתי

סביצ'ה אנטיאס עם פירות טרופיים וגרגר נחלים

"סרדינים נשואים"- במילוי פסטו עגבניות מיובשות מתקתק ורוטב עגבניות פיקנטי

טמפורה סלמון ואורז עם ירקות מוקפצים

פילה דניס צרוב ברוטב מייפל ופירה פול ירוק בשמן כמהין

 

חריימה מושקע במיוחד של מוסר ים ופלפלצ'ומה

פורל מעושן בעישון חם ורוטב נענע-שום-לימון

 סלמון "וולינגטון"- עטוף בפסטו, מחית פטריות, ובצק פילו

מרק דגים קפריסאי סמיך- ואוזו אשכוליות לקינוח הקורס....

 

                                                                 עלות הקורס  2880 ש"ח

להרשמה 

 


  מה מתבשל?                                    
גינת הבישול שלנו
 מפת הגעה
 מתכוני וידאו
 כתבות
 

 דרך הבישול בפייסבוק                         

 צור קשר                                           

 
[Top]                 
מדריך בישול, מאמן בישול, קייטרר         

שיווק מדעי / ייעוץ שיווקי