סלט קר של ירקות שורש צלויים וירקות טריים

מעבירים לתבנית אפיה: תפו"א, שורש פטרוזיליה וסלרי, בצל לבן, 2 גזרים,ו 2 סלקים לאחר שעברו חיתוך בינוני-גדול, ויפה.
לשמן בשמן זית, לתבל במלח, פפריקה מתוקה, קימל טחון, פלפל לבן, ורוזמרין יבש.
להעביר לתבנית, לכסות בנייר כסף, ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות. לבשל 25 מכוסה דקות, להסיר נייר כסף, ולצלות להשחמה, ל 20 דקות נוספות.. לצנן היטב.
לפרוס ל"פלחים" 2 עגבניות בשלות ( עדיף מזן תמר – הכי מאורכות ומתאימות ויזואלית למנה…) , בצל סגול, וצנון. לערבב את כול סוגי הירקות יחד עם הוויניגרט ולהשהות 10 דקות, לערבב שוב ולהגיש מיד.

לוויניגרט:
מיץ מלימון אחד, 3 כפות שמן זית, כף וחצי של סילאן, וחצי כף חומץ בלסמי, שן שום כתושה, חצי כפית חרדל, וחצי כפית מלח.