5 טיפים לבישול פשוט

בישול יכול להיות מהנה ברוב הזמן, אבל ישנם אנשים שעבורם בישול הוא מטלה שצריך לעשות תוך כדי שאר מטלות היומיום.

הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לקצר את ההכנות, כך שתוכלו להתמקד ביצירתיות ובהנאה שבבישול.

בצל מטוגן

כל תבשיל טוב מתחיל בבצל מטוגן.

כל מי שמבשל בקביעות מכיר את המקרה: מתחילים בתבשיל עם טיגון הבצל, מישהו עובר במטבח ואומר "מממ… איזה ריח… מה מתבשל?". ריח הבצל בסיר מסמן תחילתו של תבשיל נפלא 😊

אפשר לטגן את הבצל מראש, להקפיא באריזות קטנות ולהוסיף לתבשיל אחרי או תוך כדי הבישול.

התהליך הוא מעט ארוך, אך פשוט, והכי חשוב – שמכינים פעם בכמה זמן כמות גדולה וזה חוסך הרבה טרחה אח"כ.

  • מלאו סיר שלם בבצל קצוץ עם חצי כוס שמן וכפית מלח.
  • הניחו על אש בינונית וערבבו מידי פעם למשך 45 דקות עד שהבצל ממש מתרכך ומשחים.
  • חלקו לאריזות קטנות והקפיאו.

קיצוץ עשבים מראש

עשבי תיבול קצוצים משדרגים את המנה ללא ספק ונותנים קצת צבע וטריות לתבשיל, אבל רבים מאיתנו יוותרו על כך מראש מכמה סיבות: לא לכולם יש עשבים טריים במקרר כל הזמן, ולא תמיד מתחשק להתחיל לקצוץ וללכלך קרש חיתוך בשביל כמה עשבים לקישוט.

הפיתרון הוא להפוך את העשבים לזמינים מאוד על ידי קיצוץ מראש.

  • קנו זרים גדולים אצל הירקן (גם המחיר משתלם יותר).
  • שטפו אותם היטב ויבשו.
  • קצצו אותם ושימו בקופסה במקרר עם ניר סופג בתחתית הקופסה, במידה והעשבים יובשו היטב הם ישמרו לכמה ימים טובים ואפילו לשבוע!

כל מה שנשאר הוא להוציא את הקופסה ולקשט כל תבשיל בעשבים לפני ההגשה. אפשר להכין קופסה מכל סוג: פטרוזיליה, כוסברה, נענע, או מיקס של כולם.

שטיפת חסה ואריזה

סלט עלים ירוקים הוא אולי אחד הסלטים הפופולריים ביותר במסעדות ובבתי הקפה, הסיבה העיקרית היא שלרוב האנשים אין סבלנות לשטוף את העלים ולייבש בשביל סלט אחד שבדרך כלל אפילו לא מספק ארוחה אלא רק פתיח.

  • מידי פעם קונים כמה ראשי חסה מסוגים שונים, מפרידים את העלים ושוטפים, מייבשים היטב (כדאי שיהיה בבית מייבש חסה).
  • מניחים בתחתית קופסת פלסטיק ניר סופג ועליו את העלים היבשים, העלים ישמרו זמן רב במקרר (כדאי לשים את הקופסה במקום הכי פחות קר במקרר, למשל בחלקו התחתון).

זהו, בכל פעם שמתחשק סלט ירוק לוקחים חופן מהעלים ומתבלים. כדאי גם להכין רוטב מראש.

תבשיל בסיר אחד

כל מי שמבשל באופן קבוע יודע (ומי שלא מופתע כל פעם) מכמות הכלים בכיור לאחר בישול ארוחה, כאילו שלא עבדנו מספיק, עכשיו נשארנו עם כל הנקיונות :/

עשו לעצמכם טובה והשקיעו בסיר אליפטי איכותי שמיועד לבישול וגם לתנור. אם פעם היו בעיקר סירי ברזל כבדים למטרה זו, החנויות היום מלאות בסירי יציקת אלומיניום קלים ונוחים עם ציפוי נון סטיק.

  • עכשיו מה שנשאר הוא לשים את כל הארוחה בסיר – ירקות, בשר, דגנים, הכל הולך!
  • הוסיפו מים לפי כמות הדגנים (לדוגמה – לכל כוס אורז שימו את כמות המים שהייתם שמים בבישול אורז בסיר).
  • הביאו לרתיחה על הגז והכניסו לתנור לפחות לשעה ואפשר ליותר.
  • ככל שתכינו את התבשיל הזה יותר – כך תשכללו את המיומנות, וזאת מיומנות ששווה לשכלל.

הארוחה מוכנה בסיר אחד, כל מה שנשאר זה להכין סלט ירוק מהטיפ הקודם J

הכנת בצק עוגיות והקפאה

ריח של עוגיות שיצאו עכשיו מהתנור מתפזר בבית ועושה משהו בנשמה.

הכנת עוגיות לא מסובכת מידי וכדאי לנצל את החשק להכנת עוגיות כשהוא מגיע כדי להכין כמות .

  • מגלגלים את הבצק לצורת נקניק, עוטפים בניילון ניצמד ומקפיאים.
  • עכשיו כל פעם שמתחשק עוגיות – מוציאים גליל מהמקפיא, פורסים כמה פרוסות עגולות ומניחים על מגש עם ניר אפיה ואופים לפי המתכון.

אופים כל פעם כמות קטנה כך תמיד יהיו עוגיות טריות.