5 טיפים לעל האש המושלם

יום העצמאות כבר ממש עוד רגע כאן ורבים מאיתנו מתכוננים לטקס הישראלי ביותר שיש – המנגל החגיגי. אחרי שנה בה נשארנו רוב הזמן בבית, זו הזדמנות נהדרת לצאת לאוויר הפתוח, להיפגש עם האנשים האהובים עלינו וליהנות ממעדני בשר צלויים על גחלים. אם כבר הוצאנו את הגריל והחלטנו לחגוג, שווה להשקיע עוד טיפה ולהבטיח שהמנגל הבא שלנו יהיה בסטייל. עם כמה צעדים קטנים, נוכל להפוך את העל האש הבא לאיכותי יותר, טעים יותר ומהנה יותר.

הכול מתחיל במרינדה

כדי לשמור את הנתחים שלך עסיסיים ומלאים בטעם, נדרשת הכנה מראש. יש המון מרינדות שניתן להכין מראש ולהשרות בהן את הבשרים לפני הצלייה. מומלץ לתת למנות לשבת במרינדה כמה שיותר זמן במקרר. גם לטבעונים שבינינו, נוכל להשרות מראש חצילים, קישואים, פלפלים ואפילו בטטות במרינדה מתאימה.

  • נוכל ללכת על סגנון קייג'ון אמריקאי עם דבש, פלפל קאיין ועשבי תיבול
  • שילוב של חרדל, חומץ בלסמי ושמן זית יילך מעולה עם פרגיות
  • לכיוון אסייתי, ניתן להשרות בסויה, מירין, ג'ינג'ר וסילאן

השילובים כמעט אינסופיים.

לבחור בדלק הנכון

אין ספק, גריל גז הוא הרבה יותר נוח לשימוש. הוא נקי, קל להדליק אותו ואין צורך לשבור את הראש איפה לזרוק את הגחלים אחרי שמסיימים. מצד שני, כשזה מגיע לטעם, אין מתחרה לפחמי עץ איכותיים. מומלץ לבחור בפחמים איכותיים המופקים מעץ טבעי עם ארומה ייחודית כמו פחמי הדרים, דובדבן או אלון. לרוב, פחמים מיובאים מדרום אמריקה יהיו האיכותיים ביותר.

ואם כבר אנחנו מדברים על דלק, חשוב שנזכור – אנחנו הולכים להניח את האוכל שלנו עליו. בשום פנים ואופן אין להשתמש בדלק כדי להצית את הפחמים. בעירה איטית ובטוחה עם נייר והנפנוף הקלאסי ייתנו את התוצאות הטובות ביותר.

מתי הפחמים מוכנים?

כדי לדייק בדרגת הצלייה ולהימנע מחריכה מיותרת, חשוב שנמתין בסבלנות. אין שום הצדקה להניח בשרים על אש גלויה. הזמן האידיאלי הוא כשהפחמים כבר אפרפרים-לבנים ואין בעירה. זו הטמפרטורה המקסימלית ולרוב החום הכי אחיד בשלב הזה.

עוד תוספת של טעם לצלייה

רוצה להוסיף עוד ארומה לירקות ולבשרים שלך? ניתן לפזר על הפחמים עשבי תיבול או שבבי עץ ריחניים. נסורת עצי הדר, מחטי אורן או ענפי רוזמרין וטימין יוסיפו עוד רובד של טעמים לכל מה שייצא מהגריל.

להשקיע בעבודת יד

קבבים והמבורגרים עבודת יד משתלמים יותר ואם נשקיע בהם, יהיו גם הרבה יותר טעימים. להמבורגר טוב לא נצטרך יותר מבשר איכותי, מלח ופלפל ולקבבים, נוכל להוסיף גם שומן כבש, עשבי תיבול, שום וכל מה שאנחנו אוהבים. אם החלטת ללכת על זה, חשוב לבקש מהקצב בשר בטחינה גסה. טחינה דקה מדי, תשאיר לנו בידיים קציצה דחוסה.

עם עוד מעט השקעה במינימום מאמץ, נוכל לתת ערך מוסף ליום העצמאות שלנו.