גולב ג'אמון

100 גר' קמח לבן
40 גר קמח תופח מאליו
60 גר' אבקת שקדים
50 גר' אבקת חלב מלא
קומץ הל טחון
30 גר' חמאה
¼ גביע יוגורט
2 כפות מים
שמן לטיגון עמוק

לסירופ סוכר:
3 כוסות סוכר
כוס מים ( 250 מל' )
5 תרמילי הל
¼ כוס פיסטוקים קלופים
כפית או שתיים מי ורדים

ממיסים את הסוכר במים ע"ג להבה בינונית מבלי להרתיח, עד להמסה מלאה.
מרתיחים מבלי לערבב כ –5 דקות לקבלת סמיכות של סירופ. בעדינות מערבבים פנימה את מי הורדים והפיסטוקים, ומורידים מהאש. (מחממים שוב לפני הוספת הגולב ג'אמון)

להכנת הגולב:
לערבב את החומרים היבשים בקערה. להוסיף בבחישה את החמאה. להוסיף את היוגורט והמים, לערבב לקבלת עיסה הומוגנית (ומעט יבשה). לכדרר עיגולים מכמות של כפית, ולטגן בשמן עמוק חם עד לגוון חום-זהוב. (לא להגיע לשמן חם מידי, אז ישרפו הכדורים לפני שבושלו מספיק). לייבש ולספוג שומנים בנייר סופג. לפני ההגשה מערבבים בעדינות את הגולבים בסירופ החם, ומגישים עם הסירופ, והפיסטוקים.