דג כופתא

700 גר' פילה דג לבן נקי מעור ועצמות, מחולק לנתחים של 5 סמ'.
2 בצלים בינוניים קצוצים
חופן גדול עלי כוסברה
2 פלפלים חריפים אדומים קצוצים
שמן לטיגון
2 שיני שום קצוצות
2 כפיות זרעי כוסברה טחונים
כפית זרעי כמון טחונים
½ כפית כורכום
2 מקלות קינמון
כפית זרעי שומר טחונים
600 גר' עגבניות חלוטות קלופות וקצוצות

להרתיח מים בסיר , ולבשל את נתחי הדג מס' דקות עד לשינוי הצבע וריכוך. להוציא למסננת ולשמור 2 כוסות של נוזל הבישול. לעבד במעבד מזון את נתחי הדג המבושל יחד עם בצל אחד, מחצית מכמות הכוסברה, והפלפלים. לעבד ב"פולסים" עד לערבוב הומוגני של כול המרכיבים. לעצב מהמסה צורת נקניקיה קצרה ושמנמנה, להניח ע"ג מגש ולקרר כ – 30 דקות. לטגן במחבת טפלון את הכופתות ולהעביר לנייר סופג.
לטגן את הבצל הנותר עד הזהבה. להוסיף שום ותבלינים ולטגן דקה נוספת. להוסיף את העגבניות ולבשל תוך כדי בחישה כ – 5 דקות עד שהעגבניות רכות מאוד. להוסיף את שתי כוסות מי בישול הדגים, ולצמצם ללא מכסה כ – 10 דקות, עד להסמכת הרוטב. לצרף את הכופתות לעגבניות ולצמצם 5 דקות נוספות תוך הפיכה זהירה של הכופתות. לקשט בעלי כוסברה קצוצים לפני ההגשה.