מאפה שכבות פילו גבינות ומנגולד

2 חבילות עלי פילו מופשרות לילה במקרר
תרסיס חמאה
תערובת של חבילת צפתית, חבילת בולגרית וחבילת מוצרלה מגורדות יחד
2 חבילות עלי מנגולד שטופות ומופרדות לעלה והידרה לבנה מרכזית
שמן קנולה מועשר
20 גר' חמאה
50 גר' צנובר קלוי
150 גר' זיתי קלמטה ( או זית שחור בשרני אחר) מגולענים וקצוצים

ממיסים את החמאה בשמן ע"ג להבה גבוה. כשהחמאה מבעבעת מצרפים את את ההידרות הלבנות, פרוסות, לטיגון של מספר דקות, עד לריכוכן. מצרפים את העלים הירוקים, קצוצים גס, ומאדים מספר דקות, עד שהעלים איבדו את פריכותם. מתבלים בפיפלפ שחור גרוס ומעט עלי טימין יבשים, ומעבירים למסננת להגירת נוזלים ושומן.

מצננים היטב. לבניית המנה:
מרססים תבנית עמוקה ומרפדים בעלי פילו (העלים מוצמדים מראש לשלשות בעזרת תרסיס – יודגם).
מפזרים 1/3 מכמות הגבינה, העלים המטוגנים, הזיתים והצנובר ובונים שיכבה נוספת. חוזרים על התהליך להשלמת המאפה ומכסים בשכבה עליונה של עלי פילו מוצמדים. מרססים גם את השכבה העליונה וחורצים אותה רק לכדי סימון לחיתוך עתידי. מושכים בביצה טרופה עם מעט מים, ומעבירים לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות למשך 25 דקות.
מצננים מעט לפני הפריסה.