מרק קישואים ושום

שמן זית לבישול
בצל גדול קצוץ דק
2 ראשי שום קלופים ופרוסים דק
5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק
2.5 ליטר ציר ירקות או ציר עוף
8 קישואים פרוסים לאורך לארבע, ולפרוסות
חופן עלי ריחן קצוצים
מלח ופלפל לבן לפי הטעם
מחממים את שמן הזית בסיר ומוסיפים את הבצל והשום. מטגנים עד השחמה, תוך כדי ערבוב ומוסיפים את תפוחי האדמה ל 2-3 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את ציר העוף ומתבלים לפי הטעם. מביאים לרתיחה מנמיכים את האש ומבשלים בערך חצי שעה. מסירים מהאש ונותנים למרק להתקרר מעט. בממחה או במעבד מזון מעבדים עד שהמרק חלק, מחזירים ללהבה בינונית ומוסיפים את הקישואים. מבשלים כ 20 דקות (או עד שהקישואים רכים). לפני ההגשה מוסיפים את עלי הריחן הקצוצים, ובודקים שוב תיבול.