פאאיה פרגיות

400 גר' פרגיות נקיות חתוכות לקוביות ומושרות בשמן זית, מלח ופלפל גרוס
בצל סגול בינוני קצוץ דק
2 גזרים חתוכים לקוביות יפות
2 גבעולי סלרי פרוסים
כוס אפונה ירוקה קפואה
500 מל אורז פרסי
750 מל ציר עוף רותח

סוגרים את קוביות הפרגיות בסוטאג' או בסיר בו אתם מכינים את הפאיאה. לקראת סיום הסגירה מצרפים את הבצל ומשחימים מעט ( במידה ויש להוסיף שמן – להוסיף במעט ). מצרפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן עד ל"הזעת הירקות"). מצרפים את האורז ומטגנים מס דקות עד שהאורז חם מאוד. מצרפים את הציר הרותח, מעבירים ללהבה הנמוכה ביותר ל 18 דקות בסיר מכוסה היטב. (ניתן לצרף: ירק קצוץ, שקדים קלויים, מיץ לימון ממש לפני ההגשה ולערבב פנימה).