קיש "פרח חצילים" גבינת פטה וצנוברים

לבצק:
300 גרם קמח
150 גרם חמאה
1 ביצה טרופה
מספר כפות מים קפואים
מלח ,קורט עלי טימין, וטיפונת פלפל לבן

מערבבים את החומרים היבשים (קמח תבלינים ותוספות) לתערובת הומוגנית. מוסיפים את החמאה (רכה לעבודה בידיים, קשה יותר לעבודה במיקסר), ומערבבים לקבלת פירורי בצק. מוסיפים ביצה ומי קרח, ומאחדים לבצק. עוטפים בניילון ניצמד, ומעבירים למקרר למינימום – 40 דקות. מרדדים לעלה בעובי ½ ס"מ ומסדרים בתבנית 24-26. מעבירים להקפאה עד למילוי ולאפיה.

לרויאל: 3 ביצים, 250 מל' שמנת מתוקה, מלח פלפל לבן, אגוז מוסקט, עלי טימין יבשים – קומץ מכול תבלין. טורפים הכול יחד. במיליות רטובות (גבינות, קישואים, פטריות וכו' מצרפים לרויאל כף קמח).

למילוי החצילים:
2 חצילים מאורכים, שחורים זכרים ומבריקים
שמן לטיגון עמוק
150 גר' גבינת פטה כבשים
40 גר' צנובר
פורסים את החצילים לפרוסות של סנטימטר, ואותן לרבעי עיגולים. מטגנים בשמן עמוק וחם, עד הזהבה יפה, אך לא יותר מזה, וסופגים היטב את השומן העודף בסיום הטיגון. קולים את הצנוברים ומפוררים את הגבינה. מכינים את הרויאל: טורפים במיקסר את הביצים יחד עם התבלינים. מוסיפים את הקמח, כף בכול פעם. מצרפים את השמנת המתוקה, וטורפים דקה נוספת לקבלת מסה הומוגנית.